RHP – SVEČANOST DODJELE STANOVA U KNINU – 4. listopad 2017. godine

headU Kninu, dana 4. listopada 2017. godine, svečano je obilježen završetak radova te uručenje ključeva i Ugovora o najmu korisnicima stanova novoizgrađenih višestambenih objekata u Kninu na adresi 72. Bojne vojne policije. Riječ je o višestambenim objektima sa 40 novoizgrađenih stambenih jedinica u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP), kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Korisnici novoizgrađenih stambenih objekata bivši su nositelji stanarskog prava, osobe iz organiziranog smještaja i bivše izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. Ovom svečanom prilikom, uručeni su ključevi stanova i Ugovori o najmu za 36 obitelji korisnika. Izgrađena su dva višestambena objekta, svaka sa 20 stanova, neto stambene površine 1.599,16 m² i 1.538,63 m².

Ovaj projekt, ukupne vrijednosti 3.475.781,00 EUR (26 milijuna kuna), realiziran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, uz nacionalno sufinanciranje u visini 25% ukupne vrijednosti projekta.

Na svečanosti obilježavanja završetka radova te uručenja ključeva i Ugovora o najmu, prisustvovali su g. Nikola Blažević, zamjenik župana Šibensko-kninske županije, gđa. Anja Šipraga, zamjenica župana Šibensko-kninske županije, gđa. Katarina Peročević, predstavnica Ministarstva vanjskih i Europskih poslova, gđa. Baharija Sejfić i g Mirko Marković ispred Vladinog ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gđa. Lisellote Isaksson, voditeljica Sektora Europske komisije za civilno društvo i socijalnu isključenost, regionalnu suradnju i programe na području zapadnog Balkana, nj.e. Astrid Versto, veleposlanica Norveške u Republici Hrvatskoj, nj.e. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, g. Kent Healy, regionalni koordinator PRM ureda Sjedinjenih Američkih Država, g. Stephan Sellen, zamjenig glavnog direktora Razvojne banke Vijeća Europe, gđa. Anne-Christine Eriksson, regionalni predstavnik UNHCR-a za jugoistočnu Europu, g. Giuseppe Di Caro, predstavnik UNHCR-a u Republici Hrvatskoj, g. Marko Jelić, gradonačelnik grada Knina te domaćin svečanosti, g. Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Na svečanosti uručenja Ugovora o najmu i ključeva stanova, prisustvovali su i predstavnici zemalja partnera bez čije međusobne suradnje provedba Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja ne bi bila moguća. Radi se o predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Bosni i Hercegovini, Ministarstva rada i socijalne skrbi u Crnoj Gori, te Komesarijata za izbjeglice i migracije u Republici Srbiji. Ispred OESS-a u navedenim zemljama, na svečanosti je prisustvovala gđa. Ružica Banda.

Po završetku svečanosti, uzvanici i mediji, posjetili su dvije obitelji korisnika. Obitelj Tokmakčija, bivše izbjeglice iz Bosne i Hercegovine te obitelj Ivanišević, bivše nositelje stanarskog prava u gradu Kninu.

foot

Objavljeno u: Vijesti

Kategorije članaka

RHP
gov.hr
savjetovanja
gov.hr gov.hr

The 4th meeting of the Steering Committee of
the Regional Housing Programme held in Zagreb